Крупна сделка в IT сектора. Българската Телелинк Бизнес Сървисис Груп обяви

...
Крупна сделка в IT сектора. Българската Телелинк Бизнес Сървисис Груп обяви
Коментари Харесай

Българска компания погълна IT гигант на Хърватия: Кой стои зад нея

Крупна договорка в IT бранша. 

Българската " Телелинк Бизнес Сървисис Груп " разгласи пред КФН, че придобива 100% от дружествените дялове на хърватската компания SEDAM IT - снабдител на ИТ, информационни и софтуерни решения и услуги, съобщи.

От " Телелинк БСГ " са изпратили съобщение до Комисията по финансов контрол (КФН) за договорката, излиза наяве от известие на компанията в уеб страницата x3news.com, написа mfney.bg. SEDAM IT има дългогодишно наличие на хърватския пазар. Сделката е на стойност 9 милиона евро.

" Окончателната цена за придобиване на дяловете на сдружението ще бъде заплатена поетапно посредством в началото и следващи заплащания, които ще бъдат избрани въз основа на контрактуваната стойност на комерсиалното дружество и според от финансовата задлъжнялост, паричните средства и чистия оборотен капитал на сдружението към датата на прекачване на дружествените дялове, както от одитираните му финансови резултати за 2024 година и 2025 година ", излиза наяве от известието на компанията до КФН.

" Телелинк Бизнес Сървисис Груп " АД е учредено през 2019 година за сливане, образуване и ръководство на вложения в дъщерни сдружения, работещи в областта на осведомителните и информационни технологии, дружно с които образува икономическата " Група ТБС ".

Основната комерсиална активност на сдружението включва даването на административно-финансови услуги и услуги по ръководство и подкрепяне на бизнес развиването, маркетинга и продажбите на дъщерните сдружения от групата.

В кря на предходната година " Телелинк Бизнес Сървисис " разгласи нов Надзорен съвет със съществено интернационално наличие и фокус към разгръщане на западните пазари.

В него влиза някогашният вицепрезидент на Microsoft Волфганг Еберман.

В формалното известие се показва, че той има над 30-годишен опит в IT сектора. От профила му в професионалната мрежа LinkedIn е видно, че до 2013 година е отговарял за Централна Източна Европа, а преди този момент отговорностите му са били свързани с партньорските канали в район EMEA.

Сега Еберман " ще бъде главен консултант на компанията в нейната промяна и разгръщане в Западна Европа и Съединени американски щати ".

В надзора на TBS влиза и друго известно име - сър Уилям Ръсел. Той е оглавявал локалната власт на Лондонското Сити (като т.нар лорд кмет).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР